1. Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Ahiliği araştıran tek bilimsel kuruluş olması sebebiyle faaliyet gösterdiğimiz mekânın önemini daha belirgin hale getirmek için 02.04.2013 tarihinden itibaren Merkezimiz Müdürlüğü’ne tahsis edilen Hacıbey Konağı’na taşınmıştır.
  2. Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN, 17.04.2013 tarihinde TRT- Okul kanalında “Günlük Rehber” programında Ahiliği anlattı.
  3. 18.07.2013 tarihinde TRT Avaz ve TRT Belgesel Kanal’ında yayınlanmak üzere Anadolu’nun Sıcak Yüzleri Programı için Merkez Müdürümüz ile çekim yapıldı.
  4. Birimimiz Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN, 21.07.2013 tarihide İstanbul’da Ülke TV Kanal’ında canlı yayınlanan “Açık Deniz” programında Ahiliği anlattı.
  5. Birimimiz Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN, 24.09.2013 tarihinde TRT-TÜRK “Dünyanın Gündemi” haber programında ahiliği anlattı.
  6. 23-27 Eylül 2013 tarihlerinde, 26. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu kararıyla İlçelerde Ahiliği anlatmak üzere, Boztepe ve Akçakent Yrd. Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ, Mucur ve Çiçekdağı Okt. Mahmut SEYFELİ, Akpınar Öğr. Gör. Nejat OYMAK, Kaman Yrd. Doç. Dr. Hasan KARAKÖSE görevlendirildi.
  7. Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu ve Üniversitemiz Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi önderliğinde 26. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Ahilik konulu bir panel gerçekleştirildi. 25 Eylül 2013 Çarşamba günü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Panel’e konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayyip DUMAN, Erciyes Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Ekrem ERDEM ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray KIRPIK katıldı.
  8. 26. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında 25.09.2013 tarihinde TRT TÜRK kanalı Merkezimizde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kudret SAYLAM, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİve birimimiz Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN’nın katılımıyla çekim yaptı.
  9. Birimimiz Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN, 27.09.2013 tarihinde Ülke TV “Açık Deniz” programı Kırşehir’den Ahilik Haftası Kutlamaları canlı yayın konuğu oldu.
  10. Birimimiz Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN, 29.09.2013 tarihinde, saat:10.00’da TRT-Haber “İnci Ertuğrul İle Haber Tadında” programında canlı yayın konuğu olarak ahiliği anlattı.
  11. Birimimiz Müdürü Öğr. Gör. Kâzım CEYLAN 29.09.2013 tarihinde İstanbul’da CNN Türk kanalında saat:22.00’da “Başka Şeyler” programında canlı yayın konuğu olarak ahiliği anlattı.