Müdürümüz Öğr. Gör. Kazım CEYLAN Ahi Gençlik Kampın’da Düzenlenen Hafta Sonu kamplarında Kırşehirli Gençlere “Ahilik ve Değerlerini” anlatıyor.

Ahi Gençlik Kampın’da düzenlenen hafta sonu kamplarında, Kırşehir il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitim gören öğrenciler misafir ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden Milli Eğitim Bakanlığı’na ait tesisler okul dışı zamanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinde kullanılıyor. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı insan kaynağı ve tesisleri de Milli Eğitim Bakanlığı’nın faaliyetlerinde kullanılıyor. Protokolle, öğrencilerin sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi hedefleniyor.

KAMP FAALİYETLERİ

Kamp süresince sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birçok faaliyette bulunan kız ve erkek guruplarına Ahilik Araştırma Merkezi (AKAM) Müdürü Öğretim Üyesi Kazım Ceylan tarafından düzenlenen seminerlerde erkek öğrencilere Ahi Evran ve Ahilik ile ilgili konularda, kız gruplarına ise Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum teşkilatları hakkında bilgiler veriliyor.